събота, 30 април 2016 г.

Коледна украса в няколко лесни стъпки


Изберете основен цвят

Преди всичко за да бъде декорацията ви стилна, необходимо е да изберете основен цвят, в който да е решена празничната украса на дома. Най-добре заложете на типичните за Коледа цветове - червено, златно или зелено. След като избирате цвета, не забравяйте, че той е нужно да се съчетава хармонично с цялостния ви интериор. След като вече сте решили кой ще е основният нюанс, допълнете го с акценти. Можете например да украсите покривката и играчките със сребриста или златиста боя или брокат.

Правилно украсена елха

Основен елемент в коледната и новогодишна украса разбира се е елхата. Това обаче изобщо не значи, че е нужно да я окичите с всичките възможни играчки. Изберете само онези, които си пасват с интериора. Дръвчето не трябва да е претрупано, за да е ефектно. Ако нямате възможност да купите по-подходящи нови играчки за елхата, вземете от плоските едноцветни гирлянди – те са евтини, но изглеждат стилно.

Свещи вместо лампа

Ще се изненадате колко ще се промени атмосферата в дома ви, ако заместите електрическото осветление с най-обикновени свещи. С помощта на лепило и подръчни материали, можете лесно да декорирате празнично свещите. Направете цели композиции от тях из къщата и ги групирайте във формата на различни фигури. За да горят по-дълго, сложете ги в плик и ги приберете във фризера. Извадете ги в навечерието на празника.

Гирлянди

Окачените из вкъщи гирлянди, особено тези имитиращи клонки от елха, също създадат коледно настроение. Украсете всичко с тях – парапетите на стълбището, ръба на масата, стените, прозорците и разбира се елхата. Така домът ви веднага ще се преобрази и ще засияе с духа на Коледа.

Украса от естествени материали

Пуснете зимната природа в дома си – шишарките и елховите клонки могат да бъдат оригинален детайл от декорацията. Вариантите за украса с тях са десетки и варират от шишарки по елхата и празничната трапеза до разполагането им по вратите и прозорците. И след като заговорихме за празничната трапеза, няма как да не споменем, че и тя като елхата не бива да е претрупана с различни аксесоари. Сложете покривка в основния цвят, който сте избрали, и използвайте малки, но ефектни детайли като свещи, елхови клонки и венци с различна големина, чрез които да внесете празнична нотка. Ако сте по авантюристично настроени може да заложите и на една по-различна и закачлива подредба на чиниите и приборите.

Украса на прозорците

Нарисувайте или залепете по стъклата различни по големина снежинки, които ще донесат настроение не само на обитателите на дома, но и на минувачите, случайно погледнали към вашия прозорец.

Текстилни детайли

Меките декоративни възглавнички с тематични картинки и надписи са сигурно най-простото и ефективно средство да създадете празнична атмосфера у дома. Декорирайте с тях диваните и фотьойлите и интериорът ви моментално ще се изпълни с приказно коледно настроение.


Източник - zajenata.bg
Снимка - driveafrica.co.za

Споделете